Auto kopen

Controlelijst: een gebruikte auto kopen

Voordat u een autodealer of particuliere verkoper bezoekt, is het van vitaal belang dat u eerst uw checklist voor het kopen van een gebruikte auto voltooit. Een grondige lijst met controles en tips stelt u in staat om de grond op te gaan terwijl u tegelijkertijd het risico minimaliseert dat u de kans te veel betaalt of oplichting misloopt.

Een levensstijlkeuze

De kans is groot dat een mooie cabriolet niet geschikt is voor een groeiend gezin, terwijl een forse 4WD misschien niet past bij een aspirant-eco-krijger. Stel uw levensstijllimieten vroeg in om niet-starters uit te schakelen.

Bepaal uw budget. Houd je er dan aan.

Zodra u een voertuigwensenlijst heeft gemaakt, is het tijd om echt te worden. Kunt u ze betalen? Dat omvat verzekering, registratie, regulier onderhoud en lopende kosten.

Pas op voor koopjes op de bodem

Denk aan het eeuwenoude gezegde ‘Als het te mooi lijkt om waar te zijn, is het dat waarschijnlijk ook’. Dit is vooral relevant als u online op zoek bent naar uw volgende aankoop van gebruikte voertuigen. Veelvoorkomende zwendelverhalen zijn ‘Ik moet snel verkopen omdat ik me niet lekker voel’, ‘Ik ben ontslagen’ en ‘Het was van een familielid dat stierf’. Test de legitimiteit van de verkoper door te vragen naar betalingsmethoden. Overschrijvingen moeten alarmbellen doen rinkelen.

Vraag deskundig advies

Professionals, zoals uw plaatselijke monteur of servicecentrum, kunnen structurele schade, roest en motorstoringen signaleren. Volgens onderzoek van CarHistory kunnen voertuigen die zijn afgeschreven en vervolgens zijn gerepareerd hun nieuwe eigenaar gemiddeld $ 4.116 verliezen door waardeverlies en ongeplande reparaties.

CarHistory-rapporten kunnen problemen in de geschiedenis van een voertuig snel signaleren, waaronder diefstal, overstromingsschade, stormschade, afschrijvingen en vervalste kilometertellers. We kopen deze informatie van de industrie en de overheid. Het is ook mogelijk om via rdw kenteken check eigenaar te vinden door rdw particulier te bezoeken.

Bron: www.kentekencheck.net